Hargita Trail Rrunning - Szabályzat

VI. Hargita Trail Running 2018

Versenyszabályzat

1. Szervezés:

1.1 A „Hargita Trail Running” elnevezésű terepfutóversenyt a székelyudvarhelyi „Feel Good” Sportegyesület szervezi, 2018 augusztus 25-én, a Hargita-hegységben. A rajt és célbaérés helyszíne a Madarasi Hargitán található Pethő Panzió.
1.2 Az esemény célja a terepfutás népszerűsítése, az ökológiai kultúra tudatosítása, a természet tiszteletére és környezetvédelemre nevelés, a Hargita-hegység szépségeinek felfedezése, és nem utolsó sorban a futóközösség tagjai közötti kapcsolatok, sportbarátságok kialakítása.

2. A verseny jellemzői:

2.1 A „Hargita Trail Running” elnevezésű rendezvény hegyi terepfutóverseny.
2.2 Az útvonalak tartalmaznak kiépített közutakat és korszerűsítetlen erdei utakat, kijelölt- és jelöletlen szakaszokat, szűk ösvényeket, mély völgyeket, balesetveszélyes terepet, stb. Az útvonalak nagy része turistajelzéssel vannak ellátva, illetve a jelöletlen szakaszokon speciális jelzések lesznek láthatóak (szalagjelzés, színes spray jelzés, stb.)
2.3 A verseny útvonala nem lesz lezárva a forgalom elől (járművek, gyalogosok, turisták, állatok, stb). Ennek következtében felhívjuk a versenyzők figyelmét a közlekedési törvények által meghatározott szabályok betartására. A résztvevők felelősek minden olyan baleset okozásáért, amely a versenyszabályzat be nem tartása vagy a közlekedési szabályok megsértése miatt történik a „Hargita Trail Running” verseny ideje alatt.
2.4 A versenyútvonalak biztonságos teljesítése tapasztalatot és speciális hegyi terepen szerzett ismereteket igényel, mint pl.:
• legalább minimális hegyi terepismeret, tapasztalat.
• jó tájékozódási képesség, kedvezőtlen időjárási feltételek mellett is.
• a fair-play és barátság jegyében cselekedjen, ha egy helyzet úgy követeli meg (egy gyorsabb versenyzőt engedjen el maga előtt akadályozás nélkül, részesítse elsősegély-ellátásban a bajbajutott versenyzőt, ha az igényli).
• annak ellenére, hogy a szervezők minden lehetséges óvintézkedést megtesznek, a versenyző felelősségteljes hozzáállást tanúsítson a verseny ideje alatt, hiszen keletkezhetnek előre nem látott körülményekből adódó kockázatok, terep- ill. időjárási viszonyokból adódóan.
• minden résztvevőnek tudnia kell, hogy egy díj, nyeremény sem lehet fontosabb mint a saját, vagy versenytársai egészsége és élete – mindezek tudatában cselekedjünk, ha a helyzet úgy kívánja.

3. Versenytávok:

3.1 Maraton: 42 km, 1800 m D+, szintidő 9 óra
3.2 Félmaraton: 21 km, 900 m D+, szintidő 5 óra
3.3 Félmaratoni váltó: 2X 10,5 km, 900 m D+, szintidő 5 óra
3.4 Cros: 10 km, 350 m D+, szintidő 3 óra
3.5 Family: 5 km, 180 m D+, szintidő 2 óra.
3.6 A maratoni táv része a „Circuitul Carpaţilor” romániai terepfutó körversenynek, amely több hazai versenyt foglal magába. Részletek a körversenyről a www.hargitatrailrunning.ro honlapon találhatóak.
A verseny részletes térképei a www.hargitatrailrunning.ro. honlapon találhatóak.

4. Útvonal leírása:

4.1 Maraton: 42 km, szintemelkedés 1800 m (Rajt: Madarasi Hargita -- Gyöngyös-kútja -- Madarasi Hargita csúcs – Pethő Panzió -- Rákosi Hargita csúcs -- Madéfalvi Hargita csúcs -- Csompoly -- Hargitafürdő (Ózon Hotel) -- Bagoly-kő -- Szeles Vésze -- Szentegyházi erdei út -- Cél Madarasi Hargita, Pethő Panzió).
4.2 Félmaraton: 21 km, szintemelkedés 900 m m (Rajt: Madarasi Hargita, Pethő Panzió – Mihály havas – Sugó völgye -- Gyöngyös-kútja -- Madarasi Hargita csúcs – Pethő Panzió -- Rákosi Hargita -- Cél Madarasi Hargita, Pethő Panzió).
4.3 Félmaratoni váltó: 2x 10,5 km ( 21 km ), szintemelkedés 900 m (Rajt: Madarasi Hargita, Pethő Panzió – Mihály havas – Sugó völgye -- Gyöngyös-kútja -- Madarasi Hargita csúcs – Pethő Panzió - Rákosi Hargita -- Cél Madarasi Hargita, Pethő Panzió.
4.4 Cros: 10 km, szintemelkedés 350 m (Rajt: Madarasi Hargita, Pethő Panzió – Mihály havas – Sugó völgye -- Gyöngyös-kútja -- Madarasi Hargita csúcs -- Cél Madarasi Hargita, Pethő Panzió).
4.5 Családi táv: 5 km, 180 m szintemelkedés (Rajt: Madarasi Hargita, Pethő Panzió -- Gyöngyös-kútja -- Madarasi Hargita csúcs -- Cél Madarasi Hargita, Pethő Panzió ).
4.6 A versenyútvonalak különböző tényezők hatására módosulhatnak (időjárási viszonyok, biztonság stb.). Az esetleges útvonal változtatásokat a verseny kezdete előtt tartandó technikai eligazításon közlik ki a szervezők.
4.7 Minden versenyző köteles betartani a szervezők/pályabírók utasításait, a hivatalosan kijelölt útvonalat, rövidítések és más előnyök nélkül.

5. Ellenőrző pontok:

5.1 A verseny során kijelölt ellenőrző pontok lesznek, amelyeknél kötelező módon át kell haladniuk a versenyzőknek. Valamely ellenőrző pont kihagyása a versenyből való kizárását vonja maga után.

6. Nevezési feltételek:

6.1 A versenyre bárki nevezhet, aki megfelelő egészségi állapotban van a választott táv teljesítéséhez.
6.2 A szervezők megtagadhatják a sportszerűtlen viselkedést tanúsító személyek versenyzési jogát, illetve azokét, akik bármely módon rontják a „Hargita Trail Running”, vagy valamely partner rendezvény arculatát.
6.3 Nevezés - alsó korhatár (betöltve 2018 augusztus 25-ig):

  • Maraton: 18 év
  • Félmaraton: 16 év (a 16 – 18 éves korosztály speciális feltételek mellett )
  • Félmaratoni váltó: 14 év ( a 14 – 18 éves korosztály speciális feltételek mellett )
  • Cros: 14 év ( a 14 – 18 éves korosztály speciális feltételek mellett )
  • Family: 5 év

6.4 Minden résztvevő a rajtcsomag átvételekor kitölt egy felelősségi nyilatkozatot, amelyben elismeri és elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a verseny szabályzatát. Továbbá azt, hogy a versenyen saját felelősségére indul, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvételi feltételeknek, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármely résztvevő egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraiért kártérítésre nem kötelezhetők.
6.5 A „Family” futásban való nevezéshez minimum két személy részvétele szükséges, amelyből az egyik 5-14 év közötti kiskorú, a másik versenyző egy felnőtt. Az így összeállt csapat együtt kell teljesítse a Family útvonalat. A csapatok maximum 6 versenyzőből állhatnak.
6.6 A „Family” kategóriánál a 14 év alatti kiskorú kizárólag a törvényes képviselője által (szülő vagy gyám) nevezhet be a versenyre, annak felelősségére. Ha a törvényes képviselő se nem szülő se nem gyám, akkor szükséges egy gyámságot igazoló irat is azon képviselő részéről, aki aláír akár a közjegyő előtt, akár iratkozásnál a helyszínen, a szervezők előtt.
6.7 Speciális feltételek a 14 -18 éves korosztályú résztvevők számára:
A „Félmaraton”, „Félmaratoni váltó” és „Cros” távon résztvevő kiskorúak ( 14-18 év között ) valamely szülő vagy törvényes gyám jelenlétében, ennek írásos beleegyezésével vehet részt a versenyen, aki nyilatkozatban kijelenti, hogy ismeri a versenykiírást, az abban foglalt szabályokat, tudomásul vette és magára kötelezőnek ismeri el, vállalva a versennyel járó esetleges kockázatokat is. Abban az esetben, ha a kiskorú versenyzőt nem kíséri el szülő vagy törvényes gyám, akkor a nyilatkozat közjegyző által hitelesített formában kell eljusson a szervezőkhöz.

7. Kategóriák:

  • Maraton: Női/Férfi: 18-29 év, 30-39 év, 40-49 év, 50-59 év, 60-69 év, 70+, Összetett
  • Félmaraton: Női/Férfi: 16-17 év, 18-29 év, 30-39 év, 40-49 év, 50-59 év, 60-69 év, 70+,Összetett
  • Félmaratoni váltó: Női/Férfi/Vegyes, Összetett
  • Cros: Női/Férfi: 14-17 év, 18-29 év, 30-39 év, 40-49 év, 50-59 év, 60-69 év, 70+, Összetett
  • Family: Összetett

7.1 Mindhárom távon, kategóriánként az első három helyezett lesz díjazva.
7.2 Azokban a kategóriákban, ahol kevesebb mint 5 versenyző indul, összevonhatók más kategóriákkal.

8. Felszerelés:

8.1 Kötelező minden kategóriában:
 - terepfutó cipő
 - rajtszám (a szervezők által biztosított)
8.2 Kötelező csak az egyéni félmaratoni távon résztvevőknek:
 - hátizsák/övtáska
 - vizes edény, kulacs
8.3 Kötelező csak a maratoni távon résztvevőknek:
 - hátizsák/övtáska
 - hosszú ujjú vízálló felső
 -  induláskor minimum 0,5 l folyadék kulacsban
 - mobiltelefon
8.3 Ajánlott minden kategóriában induló résztvevőnek:
 - túrabot, mobiltelefon, síp, kalap/sapka/Buff, hosszú nadrág, hosszú ujjú felső, esőkabát, túlélő fólia
8.4 A kötelező felszerelés módosítható az időjárási viszonyok függvényében.

9. Időmérés:

9.1 A versenyen az időmérés másodperc pontossággal történik.

10. Rajt:

10.1 A rajt a Madarasi Hargitáról fog történni, egy speciálisan kijelölt helyről, a Pethő Panzió parkolójából.
10.2  Maraton: 09:00 órakor
10.3 Félmaraton, félmaratoni váltó, Cros: 10:00 órakor
10.3 Családi futás: 14:00 órakor

11. Érvényesítés (Validálás)/ Eligazítás:

11.1 A nevezések érvényesítése a verseny előtti napon történik, 18.00-22.00 óra között, illetve szombat reggel 07:00 és 08:00 óra között a maratoni távon résztvevőknek, 7:00 – 9:00 óra között a félmaratoni, félmaratoni váltó és Cros távon résztvevőknek a Pethő Panzióban.
11.2 A technikai eligazítás a verseny előestéjén ( 24.08.2018 ) 20.00 órától lesz a Pethő Panzióban. Egy rövid eligazításra a rajt előtt is sor kerül, amikor az esetleges újdonságokat és változásokat fogják közölni a szervezők.

12. Regisztráció:

12.1 A versenyre való nevezés online történik, a „Hargita Trail Running” hivatalos oldalán (www.hargitatrailrunning.ro) található űrlap kitöltésével, augusztus 19-ig, vagy a helyszínen.

12.2 Fizetési feltételek:

 - Kártyás kifizetés a regisztráció pillanatában
 - Banki átutalással:

   Asociaţia Sportivă Feel Good Odorheiu Secuiesc
  OTP Bank Odorheiu Secuiesc
  IBAN: RO50 OTPV 2610 0062 3210 RO01
  Adresa: Odorheiu Secuiesc, Str. Aleea Florilor, Nr.10, Ap.7, Jud.Harghita
  CUI: 30040333
  Megjegyzés: Név,regisztráviós díj Maraton/Félmaraton/Félmaratoni váltó/Cros/Family
      SWIFT: OTPVROBU

12.3 Minden nevezés a regisztrációs díj befizetésének pillanatától válik érvényessé!

13. Nevezési díjak:

Maraton ( 42 km ):
május 19 – június 30 között: 90 RON
július 1  – augusztus 13 között: 120 RON
augusztus 14 – aug. 19 között: 140 RON ( póló nélkül )
augusztus 25 - helyszínen: 140 RON ( póló nélkül )

Cros ( 10 km ):
május 19 – június 30 között: 60 RON
július 1 – augusztus 13 között: 80 RON
augusztus 14 – aug. 19 között: 80 RON ( póló nélkül )
augusztus 25 - helyszínen: 100 RON ( póló nélkül )

Félmaraton ( 21 km ):
május 19 – június 30 között: 80 RON
július 1 – augusztus 13 között: 100 RON
augusztus 14 – aug. 19 között: 120 RON ( póló nélkül )
augusztus 25 - helyszínen: 120 RON ( póló nélkül )

Félmaratoni váltó ( 10,5 + 10,5 = 21 km ):
május 19 – június 30 között: 120 RON
július 1 – augusztus 13 között: 140 RON
augusztus 14 – aug. 19 között: 160 RON ( póló nélkül )
augusztus 25 - helyszínen: 160 RON ( póló nélkül )

Family ( 5 km ):
június 1 - gyerekek számára ingyenes!
június 2 – július 31 között: 25 RON/személy
augusztus 1 – aug. 19 között : 35 RON/személy (póló nélkül)
augusztus 25 – helyszínen: 35 RON/személy ( póló nélkül)

Fontos!!!

A nevezési díj tartalmazza:

 - személyre szabott rajtszámot ( az augusztus 19-ig iratkozóknak)
 - technikai póló ( az augusztus 13-ig iratkozóknak)
 - „Pasta Party” a verseny után
 - azon résztvevők akik limitidőn belűl teljesítik a távot, „Finisher” érmet és részvételi online letölthető oklevelet kapnak
 - frissítőpontok bíztosítása a verseny ideje alatt
 - hegyimentői/ egészségügyi ellátást szükség esetén
 - kategóriánkénti díjak

14. Versenyből való kizárás:

14.1 A szervezők fenntartják a kizárás vagy az versenytől való eltiltás jogát, amennyiben bármely versenyző nem tartja be ezt a szabályzatot, illetve a következő helyzetek valamelyikében:
 - rajtszám elvesztése
 - ellenőrző pont kihagyása
 - eltérés a szervezők által kijelölt útvonaltól, rövidítők használata
 - valamely közlekedési eszköz igénybe vétele a verseny ideje alatt
 - a sportfelszerelés elvesztése a futóútvonalon, szemetelés (a szemetet az ellenőrző és a frissítő állomásoknál lehet hagyni)
 - a bajbajutott versenytárs cserbenhagyása
 - sportszerűtlen viselkedés más versenyzővel szemben vagy tisztelet hiánya a hivatalos szervekkel, szervezőkkel, szurkolókkal, helyiekkel stb. szemben
 - a limitidő túllépése
 - speciális esetekben

15. A verseny feladása/megszakítása:

15.1 Abban az esetben, ha egy versenyző úgy dönt, hogy abbahagyja a versenyt, kötelessége jelezni szándékát a legközelebbi ellenőrző pontnál, követve a szervezők további utasításait. A verseny folytatása csak saját felelősségre történhet – a szervezők már nem garantálják, hogy lesznek még újabb ellenőrző pontok, frissítő állomások, jelzések stb. a verseny hátralévő szakaszán, és az adott személy már nem minősül versenyzőnek.

16. Óvások:

16.1 Bármely versenyzőnek jogában áll óvást emelni egy másik versenyző ellen, amennyiben az nem tartotta be a verseny szabályzatát.
16.2 Az írásos óvást a verseny szervezőinél lehet benyújtani, 100 Ron befizetés ellenében, célba érés után, vagy legkésőbb 15 perccel az eredményhirdetés után.

17. Fotózás/filmezés:

17.1 Minden versenyző a „Hargita Trail Running”-ra való nevezése és részvétele által elfogadja, hogy a versenyen készült fotókat, illetve kisfilmeket a szervező felhasználhatja az esemény népszerűsítésére.
A regisztrációval, a nevezési díj kifizetésével, illetve a versenyen való részvétellel minden versenyző megerősíti, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a verseny szabályzatát, saját felelősségére vesz részt a „Hargita Trail Running” terepfutóversenyen.

18. Személyes adatok feldolgozására vonatkozó információk ( GDPR ):

Szeretnénk áttekintést adni arról, milyen típusú adatokat gyűjtünk, amikor Ön a „Hargita Trail Running” versenyre regisztrál: Név, születési adatok, lakcím, telefonszám, e-mail cím

Az Ön által megadott adatokat az alábbiak szerint használjuk fel:

  1. Személyes adatok (név, születési dátum, település) a verseny lebonyolításához, az eredmények és korosztályok leellenőrzéséhez használjuk fel.
  2. Kapcsolati adatok ( telefonszám, e-mail cím ) a versennyel vagy partner versenyeivel kapcsolatos fontos információk közlésére használjuk fel.

A fenti adatokat a verseny szervezésének folyamatos javításához, a versennyel és a „Circuitul Carpaţilor” körverseny többi versenyével kapcsolatos információk közlése céljából, elégedettség méréshez, valamint balesett esetén használjuk fel.

  3. Számlázási adatok:
- kizárólag a nevezési díj befizetése céljából és annak jóváírására rögzítjük

Az Önnök által a regisztráció során megadott adatokat csak és kizárólag a FeelGood Sportegyesület rögzíti, jelszóval és tűzfallal védett számítógépen tárolja, mely csak a legszükségesebb ideig van On-line elérhetőségben. A nevezési adatokat jelszóval védett könyvtárban tároljuk, az egyesületen kívül más félnek egyben nem szolgáltatjuk ki. A rajtszámok  nyomtatásához, a kivitelező cég, csak nyomtatásra kész információkat kap. A pénzügyi tranzakcióhoz a „Eu-platesc” szolgáltatást használjuk, mely szolgáltatás adatbiztonságáról itt olvashatnak ( https://www.euplatesc.ro/politica-de-confidentialitate.php ).

 

 

a VI. "Hargita Trail Running" eseményig hátralevő idő :